Rainbow Bee Eater

REKLAME Billedkilde

Rainbow Bee Eater (Merops ornatus) er et meget farverigt medlem af biespisefamilien: Meropidae og det eneste medlem af denne familie, der findes i Australien.

Rainbow Bee Eater's sortiment omfatter hele Australiens fastland såvel som det østlige Indonesien, Ny Guinea og sjældent Salomonøerne.



Rainbow Bee Eater hæmmer skovområder i det sydlige Australien og Tasmanien.



Disse farverige fugle vandrer til det nordlige Australien og Ny Guinea i vintermånederne og vender tilbage til sydlige områder for at opdrætte.

Rainbow Bee Eater Karakteristika

Rainbow Bee Eater er en slående, farvestrålende fugl, der måler 19 - 24 centimeter (7,5 - 9,4 tommer) i længden fra toppen af ​​halespidsen og har en gennemsnitlig vægt på 27 gram. Det er øvre del af ryggen, og vingerne er turkisgrønne, og det er nedre del af ryggen og under halen er blå.



mellemstore puddelblandinger

Undersiden af ​​vingerne og de primære flyvefjer er røde med sorte spidser, og det er aflange halefjer er sorte til dybe violette. De karakteristiske centrale halefjer er farvet med blå og er længere hos mænd end hos kvinder.

Regnbuebyggeren har gul farve på bryst og mave og en gylden krone. Halsen er orange-gul, med et bredt sort bånd, der adskiller den fra et grønt bryst.

Regnbuebi-æderen har en sort stribe, der strækker sig gennem sine røde øjne fra bunden af ​​næb til ørerne og er kantet med en tynd blå linje. Den har en sort næb, der er lang, slank og buet, og som er tilpasset til at fange flyvende insekter.



Rainbow Bee Eater Habitat

Rainbow Bee Eaters findes oftest i åbne skove, skovområder og buskmarker normalt nær vand. De har tendens til at undgå åbne ørkenområder. Biæderen vil bruge forstyrrede steder som stenbrud, stiklinger og miner til at bygge sine redende tunneler.

Rainbow Bee Eater Diet

Rainbow Bee Eaters, som navnet antyder, spiser hovedsageligt flyvende insekter som bier og hveps. De kan få øje på et potentielt måltid op til 150 meter væk. Når byttet er blevet set, svæver biæderen ned fra sin høje aborre og snapper insektet i dets lange, slanke næb. De vil derefter flyve tilbage til deres aborre og slå byttet mod træet for at underkaste det.

Bi-spisere er immune over for bier og hvepsestik, men fjerner stadig insekterne, mens de lukker øjnene for at undgå at blive sprøjtet med giftet fra stikkende kirtel.

Bi-spisere kan forbruge op til 700 bier på en dag, hvilket gør dem upopulære blandt biholdere, men dette er generelt afbalanceret af deres rolle i at holde skadedyrsinsekter som græshopper, hornheste og hvepse under kontrol.

Rainbow Bee Eater Behavior

Rainbow Bee Eaters er meget omgængelige fugle. Uden for ynglesæsonen ligger de hovedsagelig i store grupper i den tætte underskov eller i store træer. Disse små, farverige fugle producerer et blødt 'prrp prrp' -opkald under flyvning.

Reproduktion af Rainbow Bee Eater

Rainbow Bee Eaters ynglesæson forekommer før eller efter regntiden. Disse strålende farvede fugle er monogame, hvilket betyder at de parrer sig hele livet.

Både mænd og kvinder vælger et passende indlejringssted i en sandbank. Rederne er konstrueret af kvinden, mens hannen bringer mad som insekter. Hun graver hulen med sin regning, mens hun balancerer på fødderne og vingerne, og balancerer derefter på sin regning, mens hun skubber løs jord bagud med fødderne.

hvor store er mini australske hyrder

Kvinden graver omkring 3 inches dybt om dagen og indsnævrer en smal tunnel, der fører til et redekammer. Tunnelens længde kan have en gennemsnitlig længde på 89,4 centimeter (næsten 3 fod) og kan deles med andre biædere eller endda fugle af andre arter.

Den kvindelige biædere lægger mellem 3 og 7 æg, der er hvide og blanke. Æggene inkuberes i omkring 24 dage af begge forældre, indtil kyllingerne klækkes. Unge fodres af både forældre og andre fugle i gruppen og flyver efter 28 - 30 dage. Hatchlings kan blive offer for rovdyr, især Cane Toads, Wild Dogs og Foxes.


Bevaringsstatus for Rainbow Bee Eater

Rainbow Bee Eater er klassificeret som 'Mindst bekymring' af IUCN . Imidlertid kan indførte rovdyr som vilde hunde og ræve grave ned i rederne for at bytte på yngler.