Grovtandede delfiner

REKLAME Billedkilde

DetGrovetandede delfiner(Steno bredanensis) er en temmelig stor delfin, der findes i dybt varmt, tropisk og subtropisk vand fra det vestlige Stillehav til Middelhavet. De ses sjældent lige nord for 40 ° breddegrad eller syd for 35 ° breddegrad. Rough-tandede delfiner er også set langs Atlanterhavskysten i USA i Caribien, Mexicogolfen, Middelhavet, det østlige tropiske Stillehav og Det Indiske Ocean.

Geografisk fordeling af denne art er ikke kendt. Slægtsnavnet 'Steno', som denne art er det eneste medlem af, kommer fra græsk for 'smal' med henvisning til artens næse - hvilket er en diagnostisk egenskab ved arten.



Karakteristika for den hårdtænkte delfin

Det karakteristiske træk ved Rough-toothed Dolphin er dens koniske formede hoved og slanke næse. Flipperne sættes længere tilbage på kroppen end andre lignende delfiner (til søs kan denne delfin forveksles med Spinner delfin , Pantropisk plettet delfin og Bottlenose Dolphin , hvoraf alle 3 er arter, der er blevet observeret associeret med ru-tænde delfiner). Deres dorsale finner er mere udtalt.

Rough-toothed Dolphins læber, hals og mave er lyserøde-hvide. Deres flanker er lysegrå, og ryggen og rygfinnen er meget mørkere. Grovtandede delfiner vokser op til ca. 2,5 meter og vejer ca. 150 kg. Grovtandede delfiner har skarpe, savtakket tænder.

blå flåt coonhound hvalpe

Rough-toothed Dolphin Behavior

Rough-toothed delfinen er en gartarious art, der findes i grupper på 10-30 i gennemsnit samt skoler på op til 160 delfiner, der indeholder op til 8 mindre undergrupper. Rough-toothed Dolphin er ikke blevet observeret bue-ride, men 'skummer' - (svøm med hovedet og hagen over vandoverfladen).



Rough-toothed Dolphin Diet

Grovetandede delfiner lever af fisk og blæksprutter samt bløddyr og blæksprutter.

Rough-toothed Dolphin Communication

Ligesom andre delfiner kommunikerer groftandede delfiner med kropssprog og ekkolokaliseres ved at klikke og fløjte.

dotson hundeblanding med chihuahua

Rough-toothed Dolphin Reproduction

Der er kun lidt kendt om denne arts reproduktive vaner. En grovetandet delfin blev opdrættet med en Bottlenose delfin i fangenskab producerer et hybrid afkom. Hvad man ved er, at kvindelige groftandede delfiner når seksuel modenhed omkring 10 år, mænd 14 år.



Rough-toothed Dolphin Predators

Nogle hajer (inklusive tigerhajer, mørke hajer og tyrhajer) og spækhuggere byder på delfiner. Delfiner er også ofte fanget i fiskenet.

Rough-toothed Dolphin Conservation

Grovtandede delfiner er klassificeret som data mangelfuld af IUCN rødliste 2000.

Grovetandede delfiner og mennesker

Grovetandede delfiner jages efter mad i nogle regioner. De harponeres i Japan og Vestafrika. Forvikling i fiskeredskaber udgør en trussel, og der er rapporteret om ru-tænder delfiner fanget i snurpenot i det østlige tropiske Stillehav. Andre er blevet rapporteret fanget i fiskerier med garn og drivgarn i Sri Lanka og Brasilien.