Tamarin Monkeys

REKLAME Billedkilde

Slægt: Leontopithecus - Black Lion Tamarin Monkey

DetBlack Lion Tamarin Monkey(Leontopithecus chrysopygus) også kendt som den gyldne løv Tamarin er en løvetamarin, der kun findes i de brasilianske stater São Paulo og Paraná, næsten udelukkende ved Morro do Diabo State Park.



Black Lion Tamarin Monkey lever i sekundære og primære skove langs sit begrænsede område. Den sorte løve tamarin i egern er en af ​​verdens mest truede pattedyr.



Black Lion Tamarin Monkey har blank sort pels med varierende mængder rødgylden pels på rumpe, lår og bund af halen.

Den lange manke, der indrammer ansigtet, er sort. Ligesom den nært beslægtede gyldne løve-tamarin har den sorte løve-tamarin lange cifre, der bruges til foder efter små insekter. Bevarelsesstatus - kritisk truet.



Slægt: Leontopithecus - Golden Lion Tamarin Monkey

DetGolden Lion Tamarin Monkey(Leontopithecus rosalia), også kendt som Golden Marmoset, er et medlem af familien Cebidae.

Indfødt i de atlantiske kystskove i Brasilien er Golden Lion Tamarin Monkey en truet art og blandt de sjældneste dyr i verden med en anslået vild befolkning på 1.000 individer og en fangenskabspopulation på cirka 500.



Golden Lion Tamarin Monkey er rødlig orange til gyldenbrun i farven. Dens hår er længere og mørkere omkring ansigtet og danner en manke oven på hovedet og på kinderne og halsen.

Dens lemmer er slanke med skarpe kløer. Selvom det er ret langt, er halen ikke genfugtig.

Golden Lion Tamarin Monkeys-krop måler op til 335 millimeter (13 tommer) i længden og halen er op til 400 millimeter (15 tommer). Golden Lion Tamarin-hanen når en maksimal vægt på kun 700 gram (1,5 pund) i naturen, selvom højere vægte kan findes i fangenskab. Den gravide kvinde kan veje op til 790 gram (1,8 pund), men en ikke-drægtig kvinde vejer typisk tættere på 550 gram (1,1 pund). Det meste af den vilde befolkning er begrænset til Reserva Biológica de Poço das Antas, et beskyttet område med sumpede skove i staten Rio de Janeiro. Fordi dets eksisterende habitat er blevet brudt op ved skovhugst og landbrug, har det ført til isolerede befolkninger og indavl, en kombination der sandsynligvis vil resultere i udryddelse.

Disse altædende aber er afhængige af regnvand og insekter for deres kost. Frugt spises også. Den gyldne løve Tamarin er dagligt og primært arboreal og danner små grupper på op til fjorten individer ledet af et avlspar; lejlighedsvis kan to ikke-beslægtede hanner være involveret, men kun en parrer sig typisk med den ledende kvinde. Om natten sover tamarinerne i forladte redehuller i træer eller i store bromeliaer (en stor familie af blomstrende planter hjemmehørende i den tropiske og varme tempererede nye verden). Gruppen er samarbejdsvillig i opdræt af unge, men kun den dominerende kvinde opdrætter normalt.

Den gyldne løve Tamarin er i stand til at opdrætte i en alder af 18 måneder. Avlssæsonen er fra september til marts. Svangerskabet varer i 126 - 130 dage og slutter normalt med tvillingefødsler. De unge tamariner er fravænnet efter kun 90 dage, mindre end halvdelen af ​​spædbørn overlever deres første leveår. Hvis de gør det, kan der forventes en levetid på 8 - 15 år. Bevarelsesstatus - truet.

Slægt: Leontopithecus - Lion Tamarin Monkey

De fire arter afLion Tamarin Monkeys(Leontopithecus makikina), der udgør slægten Leontopithecus. De er små New World-aber, der er opkaldt efter manen, der omgiver deres ansigt. Bor i de østlige regnskove i Brasilien, ligesom alle andre callitrichines, er de arboreale.

Lion Tamarin Monkeys vejer op til 900 gram (2 pund) og er ca. 30 centimeter (12 tommer) lange med haler ca. 45 centimeter (17 tommer) lange.

Lion Tamarin Monkeys hopper gennem træerne ved hjælp af fingrene for at holde på grene og deres kløer for at grave under barken for at søge efter insekter at spise.

Lion Tamarin Monkeys spiser også nogle slanger , små firben og små frugter.

Lion Tamarin Monkeys har en tendens til at leve i familiegrupper, hvor begge forældre deler forskellige opgaver med børnepasning af de årlige tvillinger.

Moderen plejer sine unger hver 2. til 3. time, og faderen bærer spædbørnene på ryggen. At være daglige træboere sover Lion Tamarin Monkeys i træhulrum om natten og søger også ly i den varmeste del af dagen. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

Slægt: Saguinus - Emperor Tamarin Monkey

DetKejser Tamarin Monkey(Saguinus imperator) bor i det sydvestlige Amazonasbassin, i det østlige Peru, det nordlige Bolivia og i de vestlige brasilianske stater Acre og Amazonas. Kejseren Tamarins pels er gråfarvet med gule pletter på brystet. Hænder og fødder er sorte og halen er brun. Fremragende er dens lange, hvide overskæg, der strækker sig til begge sider ud over skuldrene.

Kejseren Tamarin Monkey når en længde på 24 til 26 centimeter og har en 35 centimeter lang hale. Den vejer omkring 300 til 400 gram. Kejseren Tamarin Monkey beboer tropiske regnskove, der bor dybt inde i skoven og også i åbne trædækkede områder. Kejseren Tamarin Monkey er en døgnaber, der tilbringer de fleste af sine dage i træerne.

Kejseren Tamarin bor sammen i grupper på mellem 2 og 8 personer. Den ældste kvinde fører gruppen over flere modne mænd. Den gensidige pleje spiller en vigtig rolle for binding og socialt samvær. Kejseren Tamarins diæt svarer til andre tamariner.

Kejseren Tamarin Monkey er en altædende, primært spiser frugt, insekter og saft. Det spiser også fugleæg og små hvirveldyr (såsom træfrøer). På grund af sin lille vægt kan den nå mad i den fjerne ende af grene, som ikke er tilgængelige for tungere dyr.

Drægtighedsperioden er 140 til 145 dage, og fødsler er typisk tvillinger (skønt der findes lejlighedsvis trillinger) som det er typisk for tamariner. Alle mænd hjælper med fødslen, plejer og støtter de unge, bærer dem og bringer dem til moderen for at blive sygeplejerske. Efter ca. 3 måneder er de fravænnet og mod slutningen af ​​det andet år er de fuldt modne. Kejseren Tamarin Monkeys levetid er over 15 år. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

Slægt: Saguinus - Geoffroy's Tamarin Monkey

Geoffroy's Tamarin Monkey(Saguinus geoffroyi), også kendt som den panamanske eller Rufous-formede Tamarin, er en sort og hvid tamarin med en rødlig nakke. Det findes fra Costa Rica til Colombia. Geoffroy's Tamarin Monkey er arboreal, den har tendens til at leve i områder med sekundær vækst eller blandet skov. Som art kan den blive truet, hovedsagelig på grund af tab af habitat, men den er rigelig i nogle få områder, især i Panama.

Der er ingen forskel i størrelse eller udseende mellem mænd og kvinder. I fangenskab kan Geoffroy's Tamarin Monkey leve i op til 13 år. Som med andre Tamarin Monkeys bidrager mænd stærkt til forældrenes pleje, og det er sandsynligt, at nogle grupper er polyandrous (danner en union med mere end en mand). Bevaringsstatus - mindst bekymring.

Slægt: Saguinus - The Cottontop Tamarin Monkey

DetTamarin abe i bomuld(Saguinus oedipus) er en lille New World-abe, der vejer mindre end et pund (0,5 kg). Cottontop Tamarin Monkey findes i tropiske skovkanter og sekundære skove, hvor den er arboreal og døgn. Cottontop Tamarin Monkey har en lang kam, hvide hår fra panden til nakken, der flyder over skuldrene. Bagsiden er brun og undersiden, arme og ben er hvidgule. Rumpe og indre lår er rød-orange.

Tamarinaber på bomuld er mest aktive fra solopgang til solnedgang, de bruger en stor del af deres aktivitetstid på at søge efter dyrebyder, søger gennem blade og langs grene og kigger og når i huller og sprækker i grene og træstammer. Når de er foruroliget eller ophidsede, hæver Cottontop Tamarins håret på hovedet og står op for at få sig til at se større ud.

Cottontop Tamarin spiser frugt, insekter, nye blade eller knopper, små firben og nektar. Tamarin-grupper i bomuldstop inkluderer normalt 3-9 personer. Gruppemedlemmer er ikke nødvendigvis alle relaterede. Som de fleste tamariner føder Cottontop Tamarin normalt tvillinger, selvom enkeltfødsler og trillinger sker lejlighedsvis. Tamariner reproducerer året rundt med en drægtighed på 183 dage. Begge forældre passer på de unge. Mænd og unge bærer normalt ungerne og giver dem til hunnerne til amning. Fravænning begynder 4 til 5 uger, og unge når seksuel modenhed fra 12 til 15 måneder. I øjeblikket er skovrydning den største trussel. Bevarelsesstatus - truet.

Slægt: Saguinus - Moustached Tamarin Monkey

DetMoustached Tamarin Monkey(Saguinus mystax) også kendt som Spix's Moustached Tamarin er en sort tamarin med hvid næse, brunlig ryg og hvid overskæg.

Den moustached Tamarin Monkey distribueres i tropiske skove i Brasilien og Peru.

Den Moustached Tamarin Monkeys diæt består hovedsageligt af frugt, tyggegummi og insekter.

Bevaringsstatus - mindst bekymring.

Der er to underarter af Moustached Tamarin:

Spix's Moustached Tamarin, Saguinus mysyax mystax
Hvidstumpet Moustached Tamarin, Saguinus mystax pluto

Slægt: Saguinus - Rødhåndet Tamarin-abe

DetRødhåndet Tamarin Monkey(Saguinus midas), også kendt som Tamarin med gyldne hænder eller Midas Tamarin, er en New World-abe opkaldt efter det rødlige hår på fødderne og hænderne. Den rødhåndede Tamarin-abe er hjemmehørende i de skovklædte områder langs Amazon-floden i Brasilien, Guyana, Fransk Guyana, Surinam og Venezuela.

Rødhåndede Tamarin-aber lever i grupper på 4 til 15 medlemmer med ringe konkurrence blandt en gruppe, selv mellem avlshanner.

Kun en kvinde blandt en gruppe vil yngle i ynglesæsonen med de andre hunner, der undertrykker instinktet. Drægtighedsperioden er 140-170 dage, og mødre føder typisk 2 afkom.

Unge tamariner plejes primært af faderen og overgives til moderen kun for at sygeplejerske, men hele gruppen hjælper med plejen af ​​de unge.

Forsvar er en prioritet i en gruppe, og når en tamarin trues, skynder de andre sig til forsvaret. Den rødhåndede Tamarin-abe er territorial og kan være aggressiv med skarpe hjørnetænder og kløer i stedet for negle på alle fingre og alle undtagen storetåen.

Den rødhåndede Tamarin er en enestående klatrer og tilbringer det meste af sin tid blandt vinstokke og grene på træerne. Rødhåndede Tamarin-aber er hurtige og smidige og er fremragende springere, der vides at springe afstande på over 60 fod fra et træ til jorden uden tegn på skade.

Den røde hånd Tamarin Monkeys diæt består af frugt, blomster, insekter, frøer, edderkopper, firben og nektar. Den rødhåndede Tamarins-krop måler 20,5 - 28 centimeter. Inklusive halen måler de 31 - 44 centimeter. Rødhåndede tamariner vejer 400 - 550 gram. Deres forventede levetid er cirka 10 år i naturen og 16 år i fangenskab. Deres naturlige rovdyr er små katte, rovfugle og slanger. På grund af ødelæggelsen af ​​deres naturlige habitat er artens levebrød i fare. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

Slægt: Saguinus - Tamarin abe med hvid læbe

DetTamarin abe med hvid læbe(Saguinus labiatus), også kendt som Tamarin med rød mave, er en tamarin, der bor i Amazonas-området i Brasilien og Bolivia.

Den røde mave på den hvidlænede Tamarin Monkey er dens mest bemærkelsesværdige ydre karakteristik. Ellers er den sort med en tynd hvid overskæg i ansigtet og en sortbrun ryg.

Tamarinaber med hvide læber lever i sociale grupper af beslægtede dyr. Moderen føder normalt en eller to unge ad gangen. Faderen bærer babyerne det meste af tiden, men søskende vil også dele bæringen af ​​unge og så lære at være gode plejere. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

Flere Tamarin Monkeys

DetGyldenhåret løve Tamarin Monkey(Leontopithecus chrysomelas) er en løvetamarin, og ligesom de andre også endemisk i Brasilien. Det findes kun i lavlandet og de tropiske skovfragmenter i delstaten Bahia, og det anses derfor for at være en truet art. Bevarelsesstatus - truet.

DetSuperagui Lion Tamarin Monkey(Leontopithecus caissara) er en lille primat af den nye verden af ​​familien Cebidae. Superagui Lion Tamarin Monkey er endemisk i Brasilien, findes i et lille område på den brasilianske kyst, kaldet Superagui. Bevarelsesstatus - kritisk truet.

DetSort Tamarin Abe(Saguinus niger) eller Black-handed Tamarin, er en art af tamarin, der er endemisk i Brasilien. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

DetTamarin abe med sort kappe(Saguinus nigricollis), er en art af tamarin fra Sydamerika. Den sorte kappe Tamarin Monkey findes i Brasilien, Colombia, Ecuador og Peru. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

DetTamarin abe med brun kappe(Saguinus fuscicollis), er en art af tamarin fra Sydamerika. Den brune kappe Tamarin Monkey findes i Bolivia, Brasilien, Colombia, Ecuador og Peru. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

DetTamarin abe med gylden kappe(Saguinus tripartitus), er en tamarinart fra Sydamerika. Den gyldne kappe Tamarin Monkey findes i Ecuador og Peru. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

DetGraells Tamarin Monkey(Saguinus graellsi), er en tamarinart fra Sydamerika. Graells Tamarin Monkey findes i Colombia, Ecuador og Peru. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

DetMartins Tamarin Monkey(Saguinus martinsi), er en art af tamarin, der er endemisk i Brasilien. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

DetTamarin abe med flettet ansigt(Saguinus inustus), er en art af tamarin fra Sydamerika. Tamarin-aben med flettet ansigt findes i Brasilien og Colombia. Bevaringsstatus - mindst bekymring.

puddel og shih tzu blande hvalpe

DetHvidfodret Tamarin Monkey(Saguinus leucopus) er en tamarinart, der er endemisk i Colombia. Bevaringsstatus - Sårbar.