Thomsons Gazelle

REKLAME Billedkilde

Thomsons Gazelle TheThomsons Gazelleer den mindste, lyseste og hurtigste af alle gaseller. Denne gaselle blev undertiden omtalt som 'Tommy' og blev opkaldt efter den skotske opdagelsesrejsende, Joseph Thomson, der udforskede Afrika i 1890. Disse yndefulde antiloper er stadig en af ​​de mest almindelige gazeller i Østafrika, og skønt antallet måske er faldet i andre dele af Afrika , trives Thomsons Gazelle stadig på landbrugsjord, græsarealer og savanner i øst.

Thomsons Gazelle Beskrivelse



Thomsons Gazelles er 70-90 centimeter lange og 60-90 centimeter høje. De vejer omkring 12 - 85 kg (26 - 187 pund). Thomsons mandlige Gazeller er lidt større end kvinder. Disse attraktive gazeller har en lysebrun frakke og hvide undersider. De kan skelnes fra Grants Gazelle ved deres mørke stribe, der strækker sig over deres flanker. Deres rumpe er hvid, der strækker sig lige under deres fortælling.



Thomsons Gazelles har en tynd sort stribe i ansigtet, der løber ned fra øjet, en mørk markering på næsen og en bleg plet på panden. Hannerne har lange spidse horn, der er markeret med omkring 20 ringe og er buet bagud med spidserne buet fremad. Kvinder har slet ingen horn eller små, korte, slanke horn.

sort pitbull boxermix

Thomsons Gazelles har slanke ben og en kort, sort hale, som konstant bevæger sig og svinger frem og tilbage som en vinduesvisker. De har store ører og øjne og en smal snude. Deres hoveder er små, og de har en let krop, der gør det muligt for dem at løbe hurtigt og lave skarpe sving. For at kompensere for deres sårbarhed ude på sletten har gazeller en fremragende følelse af at høre, hvilket gør dem usædvanligt opmærksomme på lyde. De har også fremragende lugt og syn, som er deres vigtigste kilde til at kommunikere med hinanden.



Mandlige gazeller kaldes 'bukke' og kvindelige gazeller kaldes 'gør'.

Thomsons Gazelle Habitat

Thomsons Gazelles findes på tørre, græsklædte sletter i Sudan, Tanzania og Serengeti-områderne i Kenya. De foretrækker græsarealer og buskede stepper med stærkt græsset, trampet græs. Gazellerne kan forblive på græsgange længe efter at større planteædere er forladt.

Thomsons Gazelle-diæt

Thomsons Gazeller er planteædere. Thomsons Gazelles lever af græs og anden lav vegetation. De vil også søge på buske. Det meste af deres krævede vand kommer fra den vegetation, de spiser, selvom de stoler mere på vand end Grants Gazelle. Thomsons Gazeller samles i store flokke for at fodre, måske på grund af antallet i sikkerhed. De samles også med gnuer, zebraer og kvæg, da disse større dyr vil trampe høje græs, hvilket gør det meget lettere for gazellen at spise det korte græs.



rød flåt blå flåt hund blanding

Thomsons Gazelle-opførsel

Gazellen er en hovedfødevare hos mange savanne rovdyr som løver, leoparder, hyæner, jagthunde og geparder. Thomsons Gazelles er meget hurtige små dyr og kan undertiden løbe ud af deres rovdyr. Under deres indledende flyvning fra deres angribere kan en gaselle sprint op til 80 kilometer i timen i cirka 15-20 minutter. Disse imponerende sprintere løber også på specielle måder for at kommunikere med resten af ​​deres besætning og forvirre deres forfølger. Når gasellerne løber sammen i deres flugt, udfører de pludselige afgrænsningsspring i høje buer. Denne adfærd kaldes 'pronking' eller 'stotting', og det gør det vanskeligere for gasellen at blive bragt ned af deres rovdyr.

Når en gaselle får øje på et forfølgende rovdyr, vil den pronk eller stotte for at advare andre gaseller om faren og kan også skræmme deres rovdyr. En anden mulighed for denne adfærd er, at den demonstrerer deres egnethed i håb om, at rovdyret vil opgive jagten, eller at rovdyret ikke skal gider at prøve at jagte den åbenlyst smidige gaselle.

Thomsons Gazelles er sociale dyr og lever i flokke på over 200 personer. Thomsons Gazeller samles undertiden med andre hovdyr såsom zebra og andre arter af antiloper. Under migration vil tusinder af gaseller rejse sammen på jagt efter vand i den tørre sæson. Deres territorier overlapper muligvis andre hovdyrarter uden problemer. Imidlertid kan nogle være mere territoriale og forsvare deres territorier kraftigt, hvis de bliver udfordret. Den forsvarende mand vil kollidere med sin modstander, vinderen hævder derefter territoriet.

puddel terrier blanding temperament

Thomsons Gazeller markerer grænserne for deres territorium med en lille sekretion fra duftkirtler placeret under deres øjne. De afsætter sekretionen på et græsstrå omkring 20 meter fra hinanden dagligt.

Thomsons Gazelle-gengivelse

Kvindelige gazeller føder normalt en enkelt ung, kendt som en Fawn, efter regntiden efter en drægtighedsperiode på 5-6 måneder. Efter fødslen skjuler moderen de første 3 uger fawnen i højt græs og vender tilbage to gange dagligt for at amme den, indtil den er gammel nok til at slutte sig til flokken.

Fawns har en lysebrun farve, som hjælper dem med at forblive camoufleret, når de gemmer sig i åbent land. De kan også forblive meget stille i lange perioder. Selvom voksne gazeller kan løbe en løve eller gepard, vil næsten halvdelen af ​​alle bjerge gå tabt for rovdyr, før de når voksenalderen. Thomsons kvindelige gazeller kan føde to gange om året, hvilket er usædvanligt for hovdyr. Levetiden for en Thomsons Gazelle er 10-15 år i naturen.

hvor mange forskellige racer af pit bulls er der

Thomsons Gazelle Conservation Status

Selvom antallet i nogle områder af Afrika er faldet på grund af jagt og tab af levesteder, er Thomsons Gazelle ikke truet og er klassificeret som 'Mindst bekymring' af IUCN.