Vestafrikansk manat

REKLAME Billedkilde

DetAfrikansk manat(Trichechus senegalensis) er en manateart og er den mindst undersøgte af de fire arter af sirenianer. Fotos af afrikanske manater er meget sjældne. Selvom meget lidt er kendt om denne art, tror forskere, at de ligner Vestindiske manater .



Afrikanske manater findes i kystnære marine- og flodmundingshabitater og i ferskvandsflodsystemer langs Afrikas vestkyst fra Senegal-floden syd til Kwanza-floden i Angola, herunder områder i Gambia, Liberia, Guinea-Bissau, Guinea, Sierra Leone, Elfenbenskysten, Ghana, Mali, Nigeria, Cameroun, Gabon, Republikken Congo og Den Demokratiske Republik Congo.



Selvom krokodiller og hajer lejlighedsvis dræber manater i Afrika, er de afrikanske manater kun betydelige trusler fra menneskeheden, såsom krybskytteri, tab af levesteder og andre miljøpåvirkninger.

Vestafrikanske manatee-egenskaber

Den vestafrikanske manat kan nå op til 4,5 meter (14 fod 9 inches) og vejer omkring 360 kg (790 pounds).



West African Manatee Diet

Den vestafrikanske manat lever hovedsageligt af vegetation. Det er afhængigt af fremvoksende eller overhængende snarere end nedsænket vegetation. Befolkningen i nogle floder afhænger stærkt af overhængende bankvækst, og befolkningen i flodmundingsområder lever udelukkende af mangrover. I Sierra Leone fjerner manater angiveligt fisk fra garn og spiser ris i sådanne mængder, at de betragtes som skadedyr. I Senegal og Gambia er der også fundet skalrester af bløddyr i deres mave.

Vestafrikansk Manatee-habitat

Vestafrikanske søfugle bor i kystområder, flodmundingslaguner, store floder, der spænder fra brak til ferskvand, ferskvands søer og den ekstreme øvre del af floder over grå stær.

Den vestafrikanske manat er afhængig af fremvoksende eller overhængende snarere end nedsænket vegetation. Befolkningen i nogle floder afhænger stærkt af overhængende bankvækst, og befolkningen i flodmundingsområder lever udelukkende af mangrover.



Vestafrikansk manateadfærd

Den vestafrikanske manat feeds primært om natten og rejser sent på eftermiddagen og om natten. Den hviler normalt om dagen i vand, der er 1-2 meter dybt, undertiden midt i et vandløb eller skjult i mangroverødder eller under nativ vegetation. Den vestafrikanske manat gør forstyrrelser i vandet under svømning.

Sæsonbestemte bevægelser af den vestafrikanske manat, som reaktion på ændringer i vandstanden, der påvirker tilgængeligheden af ​​mad og / eller vandindhold, er rapporteret i flere områder. I Sierra Leone blev det rapporteret, at denne manat er til stede i de vigtigste flodkanaler året rundt, men at en slags migration måske finder sted med en tilstrømning af nye dyr, der ankommer til de fleste floder, da oversvømmelse begynder i juni og juli . En individuel manat kan rejse 30-40 kilometer om dagen (19-25 miles per dag) gennem laguner og floder.

Vestafrikansk manatereproduktion

Avlstiden for den vestafrikanske manat er usikker og kan vare hele året, som det er tilfældet med Amazonian og amerikanske manater. Der produceres en manatkalv hver avlstid. Fødsel sker i lavvandede laguner. Den vestafrikanske manat er for det meste ensom, hvor mødre og kalve er den vigtigste sociale enhed. Imidlertid vil de ofte hvile sammen i løse, små grupper på to til seks individer.

Vestafrikansk bevarelse af søfugle og trusler

Tidligere er nedgangen i befolkningen i de vestafrikanske søfugle i vid udstrækning tilskrevet jagt og tilfældig fangst af fiskenet. For nylig betragtes fortsat ukontrolleret og sandsynligvis uholdbar jagt som den største trussel. På trods af juridisk beskyttelse jages manatet stadig i hele sit sortiment for kød, læder og olie efter harpun, fælde, net og snagline.

Den vestafrikanske manat er kendt for at dø ved et uheld i hajnet, trawl, sætgarn og overløb. Det bliver undertiden også dræbt i turbiner eller kontrolporte til dæmninger. De kystnære vådområder, der er et stort habitat for denne manat, er allerede blevet stærkt beskadiget og er yderligere alvorligt truet. Den vestafrikanske manat anses for at være truet af IUCN.