Western Lowland Gorillaer

REKLAME Billedkilde

Vestlige lavlandsgorillaerWestern Lowland Gorilla(Gorilla Gorilla Gorilla) hører til familien 'Pongidae', som omfatter fire arter af store aber: Gorilla, almindelig chimpanse, bonobo eller pygmisk chimpanse og orangutang. Den vestlige lavlandsgorilla lever i de tropiske regnskove spredt over seks lande over det vestlige ækvatoriale Afrika, som inkluderer: sydøst Nigeria, Gabon, Cameroun, Centralafrikanske Republik, Congo og Ækvatorial Guinea.

Western Lowland Gorilla Karakteristika



bullboxer pit puppies til salg

Den vestlige lavlandsgorilla er den største af alle primater. Western Lowland Gorillas har brede skuldre, en muskuløs hals og stærke hænder og fødder. Deres betydelige størrelse giver dem et godt forsvar mod rovdyr, og de lever i relativ sikkerhed på jorden mere end nogen anden primat. Den vestlige lavlandsgorilla er dækket af kort, tyndt grå-sort eller brunt-sort hår. En gorilla ansigt har intet hår, men de har en tyk højderyg over deres øjne.



En moden mandlig vestlig lavlandsgorilla har sølvpels på ryggen. Disse voksne gorillaer kaldes 'Silverbacks'. Western Lowland Gorillas kan gå korte afstande på to ben, men de kommer generelt rundt ved at gå på fire. Når de gør dette, går de på deres knogler, der er kendt som 'kno-walking'.

Vestlige lavlandsgorillaer er altædende, men de klassificeres undertiden som planteædere, fordi de for det meste spiser planter. De overlever primært på frugt, blade og løv. Western Lowland Gorillas spiser undertiden insekter som termitter og myrer for at supplere deres kostvaner. Western Lowland Gorillaer drikker ikke vand, da de får tilstrækkelig fugt fra folien, de spiser.



De eneste rovdyr til den vestlige lavlandsgorilla er leoparder og mennesker.

Western Lowland Gorilla Behavior

Vestlige lavlandsgorillaer danner små, ikke-territoriale haremer, der normalt domineres af en enkelt moden mandlig gorilla. De bor i strukturerede familiegrupper. En gruppe vil bestå af en voksen silverback-gorilla, flere ikke-relaterede kvindelige gorillaer og spædbarnsgorillaer. Silverback-gorillaen er den dominerende gorilla i familien, og han regulerer tidsplanen for sin gruppe. Western Lowland Gorillas vil tilbringe flere timer om morgenen med at spise, tage en pause midt på dagen og derefter spise igen før natten falder. I løbet af midtpausen leger unge gorillaer med hinanden, mens de voksne sover.

Mens vestlige lavlandsgorillaer er sociale skabninger og har brug for andre gorillaer for at overleve, er det eneste meget stærke bånd, de danner, båndet mellem en mandlig gorilla og dens kvindelige gorillakammerater. Western Lowland Gorillaer er stille, genert, ikke-aggressive dyr. Der er meget lidt konflikt mellem grupper, der har overlappende territorier, selvom den mandlige gorilla, når den er truet, gør alt, hvad den kan, for at skræmme rovdyret eller trasseren.



Voksne vestlige lavlandsgorillaer udfører udførlige skærme, herunder brystbank, løb sidelæns og rive vegetation op for at skræmme en indtrængende mandlig eller anden trussel af. Mandlige vestlige lavlandsgorillaer bruger også disse skærme som et show af dominans inden for gruppen. Voksne kvindelige gorillaer kan blive aggressive, når de forsvarer deres spædbørn, eller mens de hjælper hinanden med at køre bølle, unge voksne mandlige gorillaer. Silverback er fredsholder og griber ind mellem lejlighedsvise skænderier mellem kvindelige gorillaer.

Western Lowland Gorillaer bygger en rede hver nat ud af plantemateriale at sove i og en dag reden til deres middags hvile.

Western Lowland Gorilla Reproduction

Vestlige lavlandsgorillaer er seksuelt modne i naturen i alderen 7 til 8 og i fangenskab ca. 5 og et halvt år gammelt. Mandlige vestlige lavlandsgorillaer er seksuelt modne i naturen mellem 8 og 9 år og i fangenskab så tidligt som 6 år. Hannerne betragtes ikke som fuldt modne før omkring 15 år gamle. Vestlige lavlandsgorillaer har ikke en særlig ynglesæson. Svangerskabet varer fra 250 til 270 dage (8-9 måneder). I naturen lever kvindelige gorillaer normalt deres første afkom i alderen 10-11 år og derefter med 4 års mellemrum. En spædbarnsgorilla produceres normalt, og tvillinger er sjældne.

Fødsel sker med den kvindelige gorilla i liggende stilling i løbet af få minutter. Når babygorillaen er leveret, afskærer modergorillaen navlestrengen. Afkomene fødes hjælpeløse og skal bæres i mødrenes arme.

cocker spaniel miniature puddel

Ved fødslen vejer spædbarnsgorillaer 4 - 5 pund (1,8 - 2,3 kg) og har sparsomt hår, der dækker deres lyserødgrå hud. Modergorillaen holder sit nyfødte spædbarn mave-til-mave til tæt kontakt, indtil det udvikler styrken og koordinationen til at klamre sig fast på hendes hår ca. 2 måneder. Den enorme silverback er en tålmodig far, der vil lege med spædbarnet, når det bliver mobilt.

Western Lowland Gorilla Life Cycle

Omkring ni til ti uger begynder spædbarnsgorillaer at kravle alene og går snart på alle fire lemmer. Et hvidt stykke hår vises på deres kvister omtrent på samme tid, som de begynder at gå. Det hvide plaster hjælper moderen med at holde styr på spædbarnet og hjælper andre gruppemedlemmer med at identificere gorillaen som et spædbarn. Rumpatchen begynder at forsvinde i omkring 3 år, den samme alder som fravænning normalt begynder. Kvinder forbliver hos deres fødselsgruppe indtil omkring 8 eller 9 år, og slutter sig derefter til en uafhængig gruppe eller en enslig mand. Hannerne forbliver hos deres fødselsgruppe indtil omkring 12 år og begynder derefter at gå af sig selv. Ensomme mænd forsøger at tiltrække kvinder fra andre grupper for at danne deres egen gruppe.

Hyppigheden og varigheden af ​​seksuel aktivitet i gorillaer er lav sammenlignet med andre store aber. Kun silverback, eller dominerende mand, har lov til at parre sig med de voksne hunner i hans gruppe. Mænds reproduktive succes afhænger af opretholdelsen af ​​eneret til voksne kvinder, hvilket sikres ved at mænd danner en permanent bånd med hver kvinde i en social gruppe. Dannelsen af ​​disse obligationer holder voksne kvinder fra at forlade gruppen eller parre sig med andre hanner. Normalt stille dyr er gorillaer usædvanligt høje under parring (parring).

shorkie shih tzu mix

Levetid:Western Lowland Gorillaer lever 30 til 40 år i naturen, 40 til 60 år i fangenskab.

Western Lowland Gorilla Diet

I det vilde:En gorilla diæt svarer til chimpansen, men disse gorillaer spiser større frugter og modne blade og stilke. Gorilladieten inkluderer dele af mindst 97 plantearter såvel som hvirvelløse dyr, såsom termitter og myrer. Cirka 67% af deres kost er frugt, 17% er frø, blade, stilke og pith. Rovdyr, herunder termitter, larver og andre insektlarver, udgør resten.

Western Lowland Gorillaer spiser frugt i den våde sæson og mere urter og bark i den tørre sæson. De ser ud til at foretrække sukkerholdige frugter og pith samt proteinrige blade og bark. Som andre aber spiser gorillaer sæsonbetonede frugter og spreder frø i deres gødning, når de rejser fra sted til sted. De mandlige gorillaer strækker sig længere i den våde sæson på jagt efter frugt og bruger mere tid på jorden til at spise urter i den tørre sæson. Kvindelige gorillaer fodrer højere i træerne og spiser flere blade end hanner.

I zoologisk have:Gorillaer spiser grøntsager, frugter, kiks med blade, spiser (skåret grene fra forskellige træer, urteagtige planter, lucerne, bregner, kløver), fedtfri mælk og yoghurt og et vitamin- og mineraltilskud. Gorillaer i fangenskab har tendens til at spise mindre bulk mad end dem i naturen.

Voksne mandlige gorillaer spiser omkring 60 - 70 pund mad om dagen. Voksne kvindelige gorillaer spiser omkring to tredjedele af dette beløb.

australsk hyrde blandet med siberian husky

Western Lowland Gorilla Vocalisation

Gorillaer kan komme med op til 25 vokaliseringer såsom grynt, latter, skrig, bjef og skrig, hver med sin egen specifikke betydning.

Western Lowland Gorilla Conservation Status

Western Lowland Gorillaer har ingen kendte fjender undtagen mennesker. Mennesker har truet deres levebrød i over et århundrede og har fået dem til at blive truet gennem nedbrydningen af ​​den tropiske regnskov, ulovlig jagt på kød, storvildtjagt, salg af levende unge gorillaer og overopsamling af zoologiske haver og forskningsinstitutioner.

Mange gorillaer er blevet skudt og dræbt i navnet på selvforsvar, for hvis de bliver provokeret længe nok, vil gorillaer blive ladet mod en angriber for at skræmme dem væk. Imidlertid pålægger de at skræmme, ikke at skade og sjældent komme i egentlig kontakt med hinanden under disse omstændigheder. Deres sidste chance for at overleve kan være et par gorillahelligdomme i Afrika, zoologiske haver og andre fangenskabsmiljøer i andre dele af verden.

Western Lowland Gorillaer findes i zoologiske haver over hele verden. De har været vigtige inden for adfærdsmæssig forskning, fordi deres intelligens og kropsstruktur er tættere på menneskers end nogen anden primat undtagen chimpanser. Western Lowland Gorillaer er meget intelligente og har endda lært tegnsprog. De er ganske i stand til at udføre komplekse opgaver.

Nyheder:Onsdag den 12. september 2007: Den vestlige lavlandsgorilla er nu gået fra at være truet til kritisk truet. Dette skyldes menneskelig ændring og tab af habitat. Gorillaer, orangutanger og koraller er blandt planter og dyr, der glider tættere på udryddelse. Den røde liste over truede arter for 2007 nævner tab af levesteder, jagt og klimaændringer blandt årsagerne. World Conservation Union (IUCN) har identificeret mere end 16.000 arter, der er truet af udryddelse.