Hvide storkfugle

REKLAME Billedkilde

DetHvid stork(Ciconia ciconia) er en stor vadefugl, der tilhører familien: Ciconiidae.

Der er to underarter af hvid stork, den afrikanske hvide stork, der findes i det nordvestlige og sydlige Afrika og den europæiske hvide stork, der findes i Europa.



Hvide storke reden i Central- og Østeuropa og tilbragte vinteren i Afrika. Cirka en fjerdedel af befolkningen af ​​hvide storke bor i Polen.



hvid tysk hyrde temperament

Brug nedenstående oplysninger for at finde ud af mere om Den Hvide Storks egenskaber, levested, diæt, adfærd og reproduktion.

Hvide storkegenskaber

Den hvide stork har en stærk krop, som måler 100 - 115 centimeter (39 - 45 tommer) fra næbspids til haleende og vejer 2,5 - 4,4 kg. Det har et vingefang på 195 - 215 centimeter (77 - 85 tommer).

Den hvide stork er en karakteristisk stor vadefugl, der har en hvid fjerdragt med sorte flyvefjer og vingedæksler. Den sorte farve er forårsaget af pigmentet melanin og carotenoider i deres kost.



Voksne hvide storke har lange spidse røde næb, lange røde ben med delvist svømmefødder i enden og en lang, slank hals. De har sort hud omkring deres øjne, og deres kløer er stumpe og neglelignende. Hannerne og hunnerne er identiske i udseendet, men hannerne er lidt større i størrelse. Fjerene på brystet er lange og danner en ruff, der undertiden bruges, når man udfører frieri.

Den hvide storks vinger er lange og brede, hvilket gør det muligt for fuglen at svæve let på lufttermisk varme. Storke vingeslag, når de klapper, har et langsomt, men regelmæssigt mønster. Som de fleste vadefugle er hvide storke et spektakulært syn, når de svæver gennem luften, med deres lange halse udstrakte fremad og deres lange ben udstrakte bagud langt ud over enden af ​​dens korte hale. De klapper deres enorme, brede vinger så lidt som muligt for at spare energi.

På jorden går den hvide stork i et langsomt jævnt tempo med hovedet strakt opad. Når du hviler, har det en tendens til at bøje hovedet mellem skuldrene. De hvide storke primære flyvefjær smelter årligt og udskiftes i ynglesæsonen.



Hvid stork habitat

Den hvide stork foretrukne levesteder er flodbredder, sump, sumpe, grøfter, græsarealer og enge. Hvide storke har en tendens til at undgå områder, der er tilgroet med høje træer og buske.

Hvid stork diæt

Den hvide stork er helt døgnlig (aktiv om dagen). Dens foretrukne fodringsområder er lave vådområder, græsmarkede enge og landbrugsjord. Den hvide stork er kødædende og føder sig på en række dyr fra både jorden og fra lavt vand. Byttedyr inkluderer padder, krybdyr som firben, slanger og frøer, insekter, fisk, små fugle og pattedyr.

Hvid stork adfærd

Hvide storke er vokalfugle, der frembringer en støjende bill-klaprende lyd ved hurtigt at åbne og lukke deres næb, som forstærkes af halsposen, der fungerer som en lydkasse. Unge storke producerer kvak, fløjter og klynker, når de tigger om mad og begynder også den typiske næbklapring.

Hvide storke er fugle, der flyder i tusinder, når de er på langdistancevandringsruter og når de overvintrer i Afrika syd for Sahara.

amerikansk staffordshire terrier rottweiler mix

Når den vandrer mellem Europa og Afrika, undgår den hvide storke at krydse Middelhavet og flyver i stedet via Levanten i øst eller Gibraltarsundet i vest. Dette skyldes, at lufttemperaturerne ikke dannes over Middelhavet, som det afhænger af ved lange flyvninger. Migrerende hvide storke bruger løft af lufttermaler til at reducere indsatsen ved langdistanceflyvning og derfor i stand til at flyve længere med mindre træthed.

White Stork reder er bygget af parring par. Rederne er store, solidt konstruerede platforme lavet af pinde og er bygget i træer i løse kolonier tæt på vandkilder. Hver rede måler 1 - 2 meter (3,3 - 6,6 fod) i dybden, 0,8 - 1,5 meter (2,6 - 4,9 fod) i diameter og 60 - 250 kg (130 - 550 pund) i vægt. Reder kan bruges i flere år. Flere andre fuglearter reden ofte inden for de store reder af den hvide storke, såsom spurve, træspurve og almindelig starling.

Den hvide storke er berømt for at bygge sine store pindesteder oven på bygninger og andre strukturer, når passende træer ikke er tilgængelige.

The White Stork yngler i større antal i områder med åbne græsarealer, især græsarealer, der er våde eller ofte oversvømmet, og mindre i områder med højere vegetationsdækning såsom skove og buskmarker. Ikke-ynglende fugle samles i grupper på 40 - 50 i ynglesæsonen.

Reproduktion af hvid stork

De fleste hvide storke er monogame og parrer for livet. Kvindelige storke lægger 2 - 5 kalkhvide æg, der lægges med to dages intervaller. Æg klækkes efter 33 - 34 dages inkubation. Inkubationsperioden deles mellem begge forældre.

Efter klækning skiftes begge forældre med at fodre kyllingerne. Fødevarer placeres på kanten af ​​reden af ​​forældrene, men vand leveres ved opkastning.

Når de er nyklækkede, har unge hvide storke lyserøde ben og en lille sort næb med en brun spids. unge storke har to på hinanden følgende lag dun. Dens krop er først delvist dækket af korte, sparsomme dunede fjer, der er hvidlige i farve, og som efter en uge erstattes med en blød hvid dun. Flyfjer vises efter 3 uger sammen med sorte skulderblad (skulderfjer).

Kyllingerne flygtede efter ca. 2 måneder og begynder normalt at opdrætte, når de er 3-5 år gamle. På dette tidspunkt svarer den unge storkefjerdragt til de voksne.

Hvide storke kan leve mere end 30 år.


Bevaringsstatus for hvid stork

Den hvide storke er klassificeret som 'mindste bekymring' af IUCN. Den hvide storke er en af ​​de arter, som aftalen om bevarelse af afrikansk-eurasiske vandrende vandfugle (AEWA) gælder for. Trusler mod den hvide stork inkluderer dog fortsat tab af vådområder, kollisioner med luftledninger, brug af vedvarende pesticider (såsom DDT - dichlordiphenyltrichlorethan - et syntetisk pesticid) til bekæmpelse af græshopper i Afrika og stort set ulovlig jagt på migrationsruter og overvintring grunde.


Vidste du dette om White Strok?

hvilken slags hund er shiloh

Ifølge den nordeuropæiske legende er storken ansvarlig for at bringe babyer til nye forældre. Legenden er meget gammel, men blev populariseret af en historie fra HC Andersen fra det 19. århundrede kaldet 'Storken'. Tysk folklore mente, at storke fandt babyer i huler eller sump og bragte dem til husstande i en kurv på ryggen eller holdt i næbbet. Disse huler indeholdt 'storksten'. Babyerne blev derefter givet til moderen eller faldt ned i skorstenen. Husstande meddelte, hvornår de ville have børn ved at placere slik til storken på vindueskarmen.

Den hvide stork er et populært motiv på frimærker, og det findes på mere end 120 frimærker udstedt af mere end 60 frimærkeudstedende enheder.

The White Stork er med i 2 af Aesops fabler - 'The Fox and the Stork' og 'The Farmer and the Stork'.

Storke har ringe frygt for mennesker, hvis de ikke forstyrres, og ofte reden på bygninger i Europa. I Tyskland blev tilstedeværelsen af ​​en stregerede på et hus antaget at beskytte mod brande. De blev også beskyttet på grund af troen på, at deres sjæle var menneskelige.

Det hebraiske ord for den hvide storke er chasidah, der betyder 'barmhjertig' eller 'venlig. Græsk og romersk mytologi skildrer storke som modeller for hengivenhed fra forældre, og man mente, at de ikke døde af alderdom, men fløj til øer og så ud som mennesker.