Guløjede pingvin

Billedkilde

DetGuløjede pingvinellerHesteer en pingvin, der findes i New Zealand, på den sydøstlige kyst af South Island, Foveaux Strait og Stewart Island / Rakiura og Auckland og Campbell Islands.

Den guløjede pingvin er den tredje største pingvin bag Kejserpingvin , den største og konge pingvin er den næststørste.



Den sjældneste af alle pingvinerne er den guløjede pingvin unik i udseende og adfærd. Disse ensomme fugle har oplevet fald i bestanden i de sidste 50 år på grund af tab af levesteder og rovdyr fra indførte arter.



collie tysk shephard mix

Guløjede pingvinegenskaber

Den guløjede pingvin er en mellemstor pingvin med lysegule øjne, der vokser til ca. 65 centimeter i højden. Den gennemsnitlige vægt for en voksen er 5 til 6 kg. Den guløjede pingvin har et lysegult hoved med sorte fjeraksler.



Der er et lysegult bånd, der løber fra øjnene rundt om hovedet. Ungdommen har et gråere hoved uden bånd, og deres øjne har en grå iris.

Guløjede pingvin kost

Den guløjede pingvin hekker normalt i skov eller krat. Den lever hovedsageligt af blå torsk, rød torsk, opal fisk, brisling og blæksprutte.

husky australsk hyrde mix

Guløjede pingvinadfærd

Guløjede pingviner tilbringer det meste af dagen på havet og fodrer i det varme New Zealandske vand. Fantastiske svømmere under vandet, de kan dykke ned til dybder på 400 fod og er tilpasset til at holde vejret i op til fire minutter. Guløjede pingviner kan rejse op til 20 miles fra land til fodringspladser ved kanten af ​​kontinentalsokkelen.



Guløjede pingviner er skovnestende fugle, og foretrækker at rede på et afsides sted bakket op til en bank, et træ eller en bjælke. Skovrydning ved kysten har imidlertid tvunget disse pingviner til at søge tilflugt blandt høje strandgræsser, hvor voksne, æg og kyllinger ofte bliver bytte for introducerede hunde, katte, stoats, fritter og rotter.

Selvom de parrer sig i løse 'kolonier', søger parrede guleøjede pingviner ensomhed og ofte rede uden for hinanden.

røde røde næse pitbulls

Guløjede pingvin reproduktion

I løbet af deres lange ynglesæson, der løber fra midten af ​​august til midten af ​​marts, kommer pingvinerne i land om aftenen og vatter klodset op på stranden til deres indre redenesteder. I september til midten af ​​oktober lægger hunner to æg i reder af pinde og groft græs, der giver ly for den varme sol og beskyttelse mod storme.

Inkubationsperioden er ca. 45 dage, og begge forældre holder øje med æggene. Den gennemsnitlige udklækningsperiode på fastlandet New Zealand er begyndelsen af ​​november. Begge æg klækkes normalt. På dette tidspunkt forbliver den ene forælder hos kyllingerne, mens den anden forælder går på havet for at jage efter mad. Usædvanligt blandt pingviner forbliver kyllingerne hos forældrene og danner ikke 'vuggestuer' (børnehavegrupper) som de fleste andre pingvinkyllinger gør. Kyllinger flygtede fra midten af ​​februar til midten af ​​marts og er så i stand til at tage ud på havet alene for at fodre.

Guløjede pingvin-rovdyr

På trods af at de er hurtige svømmere, kan guleøjede pingviner blive bytte for sæler og hajer til søs, selvom langt den største trussel mod deres overlevelse er på land. Der er indført betydelige beskyttelsesforanstaltninger for nylig for at dæmme op for befolkningstab, herunder lovgivning, der sigter mod at reducere antallet af ikke-indfødte rovdyr fra pattedyr og nedsætte tabet af habitat.

Guløjede Penguin Conservation

Den nuværende status for den gule øjne pingvin er truet med en anslået befolkning på 4.000. Det betragtes som en af ​​verdens sjældneste pingvinarter. De største trusler inkluderer nedbrydning af levesteder, indførte rovdyr samt miljøændringer. Det menes at være den ældste af alle levende pingviner.